fbpx

Annetaan eläimille perusoikeudet

Voimme tehdä osamme niiden miljoonien puolesta, joilla ei ole itse mahdollisuutta vaikuttaa omaan elämäänsä. Tule mukaan.

Näin osallistut ja autat

Meillä on käsissämme ratkaisut myötätuntoisempaan tulevaisuuteen, jossa myös eläinten intressit on otettu huomioon meidän kaikkien parhaaksi.
Osallistu kanssamme eläinten perusoikeuksien saavuttamiseen.

1. Tue työtämme lahjoituksella

Kansalaisaloitteemme seuraava vaihe tarvitsee tukeasi. Lahjoituksesi auttaa meitä vaikuttamistyössä eläinten oikeuksien puolesta.

2. OLE SANANSAATTAJA

Jaa tietoa ja kerro Suomen eläinoikeusjuristien työstä muille – ystäville, naapureille, päättäjille. Mitä laajemmalle viesti kulkee, sitä lähempänä olemme eläinten perusoikeuksien toteutumista.

3. MAHDOLLISTA ASIANTUNTIJATYÖ

Auta meitä toteuttamaan asiantuntijuuttamme. Suomen eläinoikeusjuristit ry:n tukijäsenyys mahdollistaa kampanjoinnin eläinten perusoikeuksien puolesta.

Käytä sanaasi – vaikuta päättäjiin

Suorin tapa vaikuttaa on kertoa omalle ehdokkaalle ja muille kansanedustajille, mitä haluat heidän tekevät eläinten perusoikeuksien eteen.

Ota yhteyttä kansanedustajiin mielellään omin sanoin, jotta viestistä käy ilmi, että se on aidon ihmisen mielipide. Ohessa olevasta mallikirjeestä voit kuitenkin saada ajatuksia siitä, miten muotoilla viestisi. Liitteestä löydät myös kansanedustajat aakkosjärjestyksessä.

Päättäjien velvollisuus on kuunnella kansalaisten mielipiteitä, joten älä arkaile ilmaista sitä – muista kuitenkin asiallisuus ja ystävällisyys.

Lahjoitus on työmme mahdollistava teko

Teemme työtä eläinten perusoikeuksien ja hyvinvoinnin edistämiseksi ja meillä on ratkaisu valmiina. Emme kuitenkaan pysty tähän yksin. Lahjoitus Suomen eläinoikeusjuristit ry:lle tekee työmme mahdolliseksi ja tuo näkyvyyttä kampanjalle. Voit osallistua sinulle sopivalla tavalla. Olemme kiitollisia kaikesta tuesta.

Näin teet lahjoituksen:

Lahjoita numeroon:
41444

Tilisiirto:

Tilinumero: FI06 6601 0010 1037 60
Viite: 1096
Saaja: Suomen eläinoikeusjuristit Ry

Suomen eläinoikeusjuristit ry:lle on myönnetty rahankeräyslupa 30.6.2020 alkaen. Lupanumero on RA/2020/801.

TESTAMENTTILAHJOITUS

Testamentin tekeminen Suomen eläinoikeusjuristien hyväksi on arvokas tapa auttaa meitä työssämme eläinten perusoikeuksien tunnustamisen eteen. Perusoikeuksien ajamisen lisäksi pyrimme edistämään eläinten asemaa yhteiskunnassa myös muun muassa antamalla lakiehdotuksiin liittyviä lausuntoja ja lisäämällä muutoinkin yhteiskunnallista keskustelua eläinten oikeuksista. Toimimme ainoastaan lahjoitusvaroin ja täysin vapaaehtoisvoimin. Siksi kaikensuuruiset testamenttilahjoitukset ovat meille arvokkaita.

Testamentin tekeminen

 

Mikäli tahdot, että omaisuutesi jaetaan kuolemasi jälkeen muulla tavalla kuin yleisten laissa säädettyjen periaatteiden mukaan, on tarpeen tehdä testamentti. Jos esimerkiksi haluat lahjoittaa jälkeesi jäävää omaisuutta hyväntekeväisyyteen, tämä on tehtävä testamentilla.

 

Jotta testamentti on pätevä, tulee se tehdä tarkasti laissa säädettyjä määräyksiä noudattaen. Näihin kuuluvat esimerkiksi määräykset todistajien esteettömyydestä ja yhtäaikaisesta läsnäolosta. 

 

Testamentin voi tehdä itse. Testamenttia koskevien tarkkojen muotomääräysten takia ja vähänkin mutkikkaampien tilanteiden kohdalla suosittelemme kuitenkin kääntymään testamentin tekemisessä perintöoikeudellisiin asioihin erikoistuneen lakiasiantuntijan puoleen. Palveluja testamentin laatimiseen myyvät pankit sekä asianajo- ja lakiasiaintoimistot. 

 

Jos harkitset muistavasi testamentissasi yhdistystämme, voit myös saada kauttamme asianajajan maksutonta ja luottamuksellista testamenttineuvontaa.

 

Mikäli päädyt muistamaan meitä testamentissasi, osoita saajaksi Suomen eläinoikeusjuristit ry (Y-tunnus: 3081778-3). 

 

Yleishyödyllisenä yhteisönä meidän ei tarvitse maksaa testamentilla saamastamme omaisuudesta perintöveroa, joten voimme käyttää lahjoituksen täysimääräisesti eläinten oikeudellisen aseman edistämiseksi tehtävään työhön.

 

Haluatko lisätietoa?

 

Jos haluat tietää lisää yhdistyksestämme, ota yhteyttä:

info@elaintenvuoro.fi

 

Mikäli kysymyksesi koskee testamentin tekemistä, voit saada kauttamme asianajajan maksutonta neuvontaa ottamalla yhteyttä:

Joonia Streng

asianajaja
joonia.streng@strenglaki.fi

tai

Rolle Bergholm

asianajaja, varatuomari
040 070 8383
rolle.bergholm@bergholm.fi